
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31
КОЙ ГОТВИ
“Лятото си отива и за сбогуване с него предлагам една рецепта за любимите на много хора тиквички по гръцки”, пише Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
2-3 тиквички
1 ч.ч. брашно
сол,олио за пържене
За соса: 1 ч.ч. кисело мляко, 2-3 с.л. майонеза, 4-5 стръка копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Почистваме тиквичките и ги нарязваме на много тънки шайби или ленти (3 мм). Посоляваме и ги поставяме в гевгир за 1 час хубаво да се отцедят.
След това ги овалваме в брашното една по една и ги подреждаме на подноси, без да ги застъпваме. Така трябва да престоят около 20-30 минути.
Пържим ги в касерола на маслена баня по 6-7 парчета до златисто.
Изваждаме върху кухненска хартия и поднасяме с предварително приготвения сос.