
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Лятото с топлото време и сочните плодове вече си отива, затова ви предлагам вкусна и лесна рецепта, с която да го изпратим, пише ни Мила Нешева.
ПРОДУКТИ
праскови според броя на порциите
1 лъжица течен мед
1 лъжица разтопено масло
1 кутия от любимия ви сладолед
Ако решите да го приготвите сами, са ви необходими:
400 мл течна животинска сметана с масленост поне 30%
1 кутия кондензирано мляко
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбийте сметаната с миксер до меки връхчета и постепенно, като леко разбърквате, прибавете кондензираното мляко. По ваш вкус може да добавите карамелизирани ядки или шоколадови капки. Приберете във фризера.
Изберете здрави, узрели праскови, които разделете на две и намажете с малко масло и мед.
Гриловайте прасковите на скара или на грил тиган.
Сложете топка сладолед във всяка половинка и сервирайте. Може да ги поръсите с ядки или с натрошени целувки, да добавите сироп от сладко или каквото друго ви подскаже вашето кулинарно въображение.