
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Ароматна мусака с мащерка, оригинално поднесена с хрупкави кори за лазаня и пъдпъдъчи яйца”, ни пише Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
600 г кайма
1,5 кг картофи
1 консерва домати
1 глава лук
2 моркова
1 кутия пъдпъдъчи яйца
готови кори за лазаня
олио, магданоз, мащерка, чубрица, див лук, куркума, смлян черен и червен пипер и сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Запържваме нарязания лук и едро настърганите моркови в предварително загрято олио до златисто. Към тях прибавяме каймата, като я разбъркваме с малко вода, за да не остане на бучки. Когато побелее, слагаме подправките, нарязаните на кубчета картофи и доматите.
Разбъркваме добре и прехвърляме всичко в подходяща тава. Сипваме още малко вода, колкото да се сварят картофите. Печем в загрята фурна на 200 градуса около 30 минути.
Редим отгоре нарязаните на ивици кори за лазаня във формата на решетка, като леко ги натискаме с вилица, за да не останат сухи. Около тях чукваме пъдпъдъчите яйца и връщаме във фурната да се допече. Готовата мусака може да доукрасим с резенчета варени пъдпъдъчи яйца и стръкче магданоз.