
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Евгения Пантелеева изпраща рецепта за вегетарианска пица, в която не се слага брашно.
ПРОДУКТИ
За блата:
80 г печени бадеми
350 г карфиол , 1 яйце, бял пипер, чубрица, сол
За плънката:
1/3 ч.л. люто пюре от червен пипер, 125 г моцарела, 1 с.л. песто дженовезе, 2 с.л. зехтин, 5 бр. чери домати, маслини, 1 скилидка чесън, магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Бланшираме карфиола за 10 минути във вряща подсолена вода. Отцеждаме го и го смиламе в чопър. После отново го отцеждаме от течността и го прехвърляме в купа.
Пасираме бадемите и ги изсипваме при карфиола заедно със солта, белия пипер и чубрицата. Прибавяме и разбитото яйце. Разбъркваме. Прибираме сместа в хладилник за 30 минути.
Застиламе тава с хартия за печене. Изсипваме сместа вътре и заравняваме, за да се получи блат. През това време загряваме фурната на 180 градуса. Печем карфиоления блат за 25 минути.
Смесваме пестото с пюрето от чушки и зехтина. Намазваме блата и поръсваме с пресован чесън, нарязани маслинки и чери домати. Настъргваме моцарелата и поръсваме пицата.
Връщаме във фурната за още няколко минути, за да се разтопи моцарелата. Накрая поръсваме с магданоз.