
Приготвя се с печени чушки и лют червен пипер за пикантност
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на адреси [email protected] и [email protected].
За въпроси - тел. 942 25 31
КОЙ ГОТВИ
Ако успеете да се сдобиете с пресни челядинки, освен вкусна гъбена супа може да сготвите и ароматна гозба, предлага ни Мила Нешева.
ПРОДУКТИ
1 купа пресни
челядинки
2-3 печени чушки
2-3 моркова
1-2 глави лук
2-3 домата
олио, сол, черен
пипер, магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете лука, морковите и печените чушки и ги задушете в малко олио.
Почистете гъбите и ги бланширайте за кратко във вряща вода. Отцедете и ги добавете към другите зеленчуци. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. За по-пикантен вкус може да добавите и лъжичка лют червен пипер.
Добавете настърганите или нарязани на дребно домати. Оставете ястието на тих огън, докато поизври и остане на мазнина. Ако искате в него да има месо, в последните минути може да прибавите сварено или печено пилешко или свинско бонфиле.
Поръсете със ситно нарязан пресен магданоз преди сервиране.