
Овкусява се със зеленчуков бульон
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Вече стартира сезонът на кестените, затова предлагам много лесна и вкусна разядка с кестени и киселец”, ни пише Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ:
500 г кестени, 100 г бланширан киселец, 100 г заквасена сметана, 100 г майонеза, перата на 1 стрък пресен чесън, 4 стръка копър, 1 кубче зеленчуков бульон, сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Един по един поставяме кестените върху дъска с плоската част надолу и върху издадената им част правим кръстообразни разрези. След това ги слагаме в тенджера с кипнала подсолена вода и ги сваряваме до готовност.
Охлаждаме ги леко, обелваме ги и ги нарязваме на дребно. Смесваме бланширания киселец с наситнените пера чесън и копър. Посоляваме и овкусяваме със стритото кубче бульон.
Добавяме сметаната, майонезата и натрошените кестени. Разбъркваме и оставяме да се охлади в хладилник.