
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Маргарита Димитрова ни изпраща пай, приготвен с последния лапад от градината, масло и хубаво козе сирене.
ПРОДУКТИ
2 яйца
1 к.ч. кисело мляко
120 г козе сирене
20 листа лапад
4 с.л. олио
20 г краве масло
1 к.ч. царевично брашно
1 к.ч. бяло брашно
1 к.л. сол
1 бакпулвер
щипка чубрица
щипка джоджен
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Почистваме, измиваме, отцеждаме и нарязваме лапада. Запържваме го за кратко в двата вида мазнина. Оставяме го да се охлади.
Разбиваме през това време яйцата с миксер. Намаляваме го на ниска степен и поетапно добавяме млякото, надробеното сирене, лапада, джоджена, чубрицата и двата вида брашно, които сме смесили със солта и бакпулвера.
Изсипваме сместа в намазана с малко олио тавичка с диаметър 22 - 24 см. Печем пая в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 40 минути.
Изваждаме го, оставяме го да се поохлади и го сервираме нарязан на парчета.