
Приготвя се със заквасена сметана и крема сирене
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам ви лесна рецепта за палачинкова торта с малини. Още ги има на пазара, но може да ползвате и замразени”, ни пише Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
За палачинките:
4 яйца, 1 л прясно мляко, 500 г брашно, 1 ч. л. захар, 1 щипка сол, олио от гроздови семена
За крема: 400 г заквасена сметана, 300 г крема сирене, 1 ванилия, пудра захар на вкус
За украса: малини и ядки по избор
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
От яйцата, прясното мляко, брашното и останалите продукти забъркваме рядка палачинкова смес. В тиган загряваме малко олио. Загребваме от сместа и я разстиламе равномерно по дъното на тигана.
Щом палачинката се изпече от едната страна, я обръщаме от другата. Така процедираме и с останалата смес, като след всяка палачинка намазняваме тигана.
Разбиваме за кратко крема сиренето със заквасената сметана, ванилията и пудрата захар до получаването на гладък крем. В ринг с падащо дъно, застлан с хартия за печене, слагаме една палачинка. Намазваме я с крем и поръсваме с парченца малини. Отгоре слагаме втората палачинка и повтаряме процедурата, докато свършат палачинките.
Отгоре намазваме с останалия крем и украсяваме с малини и ядки. Оставяме тортата за 1 нощ в хладилник.