
Добавя се сирене
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам рецепта за картофи с гъби на фурна. Приготвянето им не е трудно и са много вкусни”, ни пише Румен Петров.
ПРОДУКТИ
1 кг картофи, 500 г гъби печурки, 1 глава лук, сирене за поръсване, олио, магданоз, чубрица, смлян черен пипер, сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме картофите и ги нарязваме на кубчета. В тенджерка с малко олио и вода задушаваме нарязания на ситно лук и към него прибавяме измитите и нарязани на четвъртинки гъби. Овкусяваме ги със сол и черен пипер.
Задушаваме под капак, докато гъбите омекнат, и ги сваляме от котлона. В тава нареждаме картофите и ги поръсваме с чубрица. Добавяме гъбите и бульона, разбъркваме и поръсваме с наситнения магданоз.
Покриваме тавичката с фолио за печене и печем в загрята на 200 градуса фурна. Малко преди да е готово, поръсваме със сирене и връщаме ястието във фурната да се запече вече без фолиото.
Поднасяме ястието топло, по желание гарнирано с натурални маслини.