
Поднасят се върху канапе от моркови
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам ви интерпретация за приготвянето на традиционните за сезона пълнени чушки. Плънката е с извара и сирене, но може да добавите и ядки, моркови, колбас или каквото ви се намира в хладилника”, ни пише Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
6 чушки, 280 г извара, 100 г сирене, 2 големи яйца или 3 малки, 1 глава кромид лук, 4-5 моркова, пекан (американски орех), олио, къдрав магданоз или босилек, черен пипер и хималайска сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистваме чушките от дръжките и семенната им част. Нарязваме на ситно кромида и го задушаваме в малко олио до омекване. Смесваме изварата с натрошеното сирене, чукваме яйцата, добавяме лука и черния пипер. Прибавяме малко наситнен босилек или къдрав магданоз. По желание може да добавим натрошени ядки.
Разбъркваме и с получената смес пълним чушките. Не бива да ги тъпчим, тъй като по време на печене плънката се надува. Намазваме обилно с олио дъното на тавичка за печене и го покриваме с нарязаните на ленти и посолени моркови.
Нареждаме отгоре чушките, като запушваме отворите им с парче чушка или половинка орехова ядка. Отгоре капваме малко олио, а на дъното сипваме малко водичка.
Печем в загрята фурна на 200 градуса до получаване на приятен загар. Поднасяме чушките върху канапе от моркови, украсени по желание с листенца босилек или запечени орехови ядки.