
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам интересна рецепта за вкусна ципура, подходяща за Никулден”, ни пише Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
3-4 ципури в зависимост от големината им и броя на хората, които ще ги консумират
2 глави кромид лук
масло, зехтин, сол, черен пипер, пресен девесил, магданоз, лимон на вкус
алуминиево фолио и пекарска хартия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Почистваме добре и измиваме ципурите. Намазваме обилно с масло, натриваме отвън и отвътре със сол, пипер и лимонов сок.
Нарязваме на едро лука, зелените подправки и лимона и ги смесваме с 2-3 лъжици зехтин. Поставяме ги в коремната кухина на рибата.
Поставяме всяка риба върху парче кухненска хартия и сгъваме на пакет. Слагаме ги върху фолио и отново опаковаме добре, така че да не изтичат сокове.
Подреждаме пакетите в тава и ги слагаме в загрята на 220 градуса фурна. Печем около 30 минути и сервираме в подходяща чиния заедно с фолиото и хартията, където са се отделили ароматни сокове.