
Поръсва се с моцарела и чедър
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на адреси [email protected] и [email protected].
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Евгения Пантелеева изпраща интересна рецепта за предястие.
ПРОДУКТИ
1 средно голяма глава карфиол
300 г телешка кайма
1 глава кромид лук
60 г галета
1 яйце
60 г масло
зехтин за намазване
60 г моцарела
1 слайс чедър
черен пипер
червен пипер
кимион
чубрица
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистваме карфиола и го измиваме. Поставяме го в тенджера с вода върху котлон. След като заври водата, слагаме сол. Намаляваме котлона и го оставяме така за около 10 минути.
Изваждаме карфиола и го слагаме да се отцеди в гевгир и да изстине. След това го преместваме в тава върху хартия за печене и го намазваме с маслото и зехтина.
Отваряме леко с нож розичките на карфиола, като се стараем да не разрушим целостта, и пълним с предварително овкусената кайма с лука, яйцето, галетата и подправките. Поръсваме с моцарела и чедър.
Печем пълнения карфиол в предварително загрята до 180 градуса фурна за 40 минути или до готовност на каймата.