
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
В сезона на тиквата може да я използваме за приготвяне на редица сладкиши. Предложението ми е за вкусни и сочни мъфини”, ни пише Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
2 яйца
1 к.ч. захар
200 г сварена и пасирана тиква
50 г краве масло
1 к.ч. заквасена сметана
щипка канела
1 бакпулвер
2 ванилии
1 и 1/ 2 ч.ч. брашно
За декорация: малки гроздови зърна
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме с помощта на миксер яйцата със захарта. Намаляваме на най-ниската степен и добавяме стопеното и полуохладено масло.
Слагаме сметаната и тиквеното пюре. Лъжица по лъжица изсипваме брашното, което предварително сме смесили с ванилиите, канелата и бакпулвера. Бъркаме до получаване на гладка кексова смес.
Поставяме във форма за мъфини хартиени кошнички. Пълним ги с получената смес, като оставяме около 1 см незапълнено пространство. По желание отгоре слагаме по 2-3 гроздови зърна.
Печем мъфините в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 35-40 минути. Проверяваме готовността им с дървена клечка. Изваждаме ги от фурната и от формата и ги оставяме да се охладят.