
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам любима рибна рецепта, подходяща за наближаващия Никулден”, ни пише Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
6 бр. риба хек
100-150 мл гъст доматен сос
50 мл бяло вино
4-5 скилидки чесън
3 бр. черни (лилави) моркови
няколко чери домата
1 с.л. тъмен балсамов оцет
1 с.л. кафява захар
зехтин, стръкчета прясна мащерка, натурални маслини, сол и черен пипер на вкус
натурални маслини за декорация
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Измиваме рибата и я подсушаваме. Посоляваме я и я поръсваме с прясно смлян черен пипер.
Смесваме виното със захарта и оцета. Заливаме рибата с виното и малко зехтин, поръсваме със счукания чесън и доматения сос и я слагаме в алуминиево фолио.
Печем в загрята фурна на 200 градуса около 20 минути. В края на печенето редим върху рибите резенчета черен морков, разполовени чери домати и стръкчета мащерка. Връщаме във фурната да се запече за кратко, но вече с разтворено фолио.
Поднасяме рибата с натурални маслини.