
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Тази есенна супа с френски почерк ни пренася в гората с аромата на манатарки и сладки кестени”, ни пише Анелия Терзиева.
ПРОДУКТИ
200 г предварително сварени кестени,
1 шепа нарязани манатарки (пресни или замразени),
1ч.л. брашно от сушени манатарки,
2 стръка праз,
4-5 скилидки чесън,
1/2 глава лук,
2-3 малки картофа или един голям,
няколко лъжици готварска сметана,
олио, мащерка, сол, черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме на ситно лука, чесъна и праза и запържваме в олио до златисто. Изсипваме гъбите и пържим, докато и те се задушат.
Добавяме картофите, нарязани на кубчета, подправките и доливаме с горещ бульон или вода. След като картофите се сварят, добавяме и натрошените кестени, като оставяме 4-5 за декорация при сервиране.
Изсипваме супата, след като всичко покъкри около 5 мин, в блендер и разбиваме до гладкост. Връщаме готовата крем супа на котлона и оставяме за още 5-10 минути. Накрая добавяме и сметаната.
Отстраняваме от котлона. Поднасяме с още малко сметана и натрошени парчета кестени.