
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам много лесна и вкусна рецепта за печени патладжани на фурна, в отлична комбинация с домати, чесън и пресен босилек”, ни пише Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
1-2 патладжана, 2-3 домата или чери доматчета, 1 глава чесън, брашно за овалване, зехтин или олио, сол на вкус, пресен босилек
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме патладжаните на по-дебели филийки. Посоляваме ги от всички страни и ги оставяме за известно време да се отцедят от горчивия си сок. След това ги измиваме и подсушаваме с кухненска хартия или салфетка.
Овалваме филийките в брашно и ги нареждаме в тава, предварително намазана със зехтин или олио. Между филийките патладжан слагаме нарязаните на шайби домати. Отгоре слагаме целите скилидки чесън, може и небелени. Досоляваме на вкус и напръскваме с малко зехтин.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаване на приятен загар. Поднасяме ястието топло, поръсено с босилек.