
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Наталия Панчева ни изпраща лесна рецепта за апетитна бъркана пица.
ПРОДУКТИ
130 г брашно, 2 яйца, 90 г кисело мляко, 90 г майонеза, 1 щипка сол
За плънката по желание:
доматено пюре, карфиол, италианска наденица чоризо (или друг колбас), топено сирене, кашкавал, червен лук, натурални маслини, пъдпъдъчи яйца, ронен риган, босилек
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбъркваме яйцата със солта, добавяме киселото мляко, разбъркваме отново и прибавяме майонезата. Постепенно добавяме пресятото брашно и разбъркваме до получаване на еднородна смес.
Изсипваме сместа в намазнена тавичка и разстиламе равномерно. Ако предпочитате пицата по-дебела, използвайте по-малка тавичка. За ваше улеснение може да я застелете с хартия за печене.
Намазваме отгоре с доматено пюре и подреждаме продуктите, с които разполагаме. Аз съм сложила карфиол, червен лук, маслини, чоризо, топено сирене и кашкавал, чукнала съм няколко пъдпъдъчи яйца. Отгоре поръсваме с ронен риган и босилек.
Печем в загрята фурна на 200 градуса, докато краищата на пицата станат златисти и хрупкави.