
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам на читателите рецепта за пуешко с ориз - една вкусна манджа за есенната трапеза”, ни пише Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
2 пуешки долни бутчета, 1 ч.ч. ориз, 2 глави лук, 2 моркова, 2 чушки - червена и зелена, 1 шепа микс сушени зеленчуци, 4-5 с.л. олио, магданоз, сол, черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Поставяме бутчетата в съда, където ще готвим, поръсваме ги със сол, черен пипер и олио. Наливаме около 1 л вода.
Варим до полуготовност на месото около 1 час. Изваждаме бутчетата и добавяме нарязаните зеленчуци, олио и сол.
Задушаваме за кратко и добавяме ориза. Разбъркваме и слагаме отново бутчетата. Доливаме 3 ч.ч. топла вода и сушените зеленчуци.
Похлупваме съда и задушаваме на слаб огън около 30 минути до готовност на ориза. Поръсваме готовото ястие с магданоз.