
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам рецепта за бърза и пухкава баница. Става много сочна, мека и въздушна”, ни пише Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
1 пакет фини кори за баница (500 г)
400 г зряло краве сирене
4 яйца
200 мл газирана вода
1 ч.ч. кисело мляко
1 к.ч. олио
1/ 2 к.ч. царевично брашно
1 бакпулвер
щипка сол
За поръсване:
1 с.л. сусам или 1 ч.л. шарена сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме яйцата с миксер. Към тях добавяме млякото, водата, олиото, брашното, солта и бакпулвера, а накрая и натрошеното сирене. Разбъркваме добре.
Нарязваме корите на парчета, слагаме ги в сместа и отново разбъркваме бавно и внимателно, докато корите се навлажнят напълно.
Изсипваме всичко това в добре намазана с олио тава с диаметър 30 см. Отгоре поръсваме със сусам или шарена сол.
Печем баницата в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на 15 минути, след което намаляваме температурата на 180 градуса и продължаваме печенето до получаването на лек и приятен загар. Изваждаме я, оставяме я да се поохлади и я нарязваме на парчета.