Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Кесадия (кесадиля) е мексиканско ястие, състоящо се от тортила, пълнена със сирене, а понякога и с месо и подправки. Готви се на скара или печка”, ни пише Анелия Терзиева.
ПРОДУКТИ
За 2 порции:
2 плоски питки
(лаваш)
300 г кайма (смес)
1 морков
1 малка глава лук
5-6 скилидки чесън
1 манатарка
50 г кашкавал
100 мл доматено пюре, сол, черен пипер, индийско орехче, червен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Запържваме нарязаните на ситно лук и чесън. Към тях добавяме нарязаните на кубчета морков и манатарка.
Слагаме каймата, след като зеленчуците се задушат. След това добавяме доматите и подправките.
Оставяме на котлона до готовност. Разпределяме от така получената плънка върху половината от всяка питка. Отгоре настъргваме кашкавал и затваряме с другата половина.
Поставяме кесадиите в тава, като отгоре ги притискаме с друга тава. Печем на 200 градуса за около 10 минути.