Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам много вкусни солени палачинки с кисело мляко и чушки. По желание може да добавите шунка или да ги сервирате с лютеница”, пише Румен Петров от София.
ПРОДУКТИ
400 г кисело мляко, 2 яйца, 1 червена чушка, 1 зелена чушка, 1/4 ч. л. сол, 1/4 ч. л. захар, 1/2 ч. л. сода бикарбонат, брашно - в зависимост от желаната доза (1 и 1/2 - 2 ч. ч.), вода - до гъстота на боза, олио или масло за тигана, лютеница
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме добре яйцата със захарта и солта. Разтваряме содата в киселото мляко и го добавяме към яйцата, като объркваме сместа.
Започваме да добавяме брашно и вода, като ги редуваме в малки количества. Към получената рядка смес добавяме почистените и ситно нарязани чушки, предварително задушени в малко олио.
В намазнен и нагорещен тиган сипваме от сместа, като разстиламе палачинката. Изпичаме така всички палачинки.
Още топли, намазваме солените палачинки с масло и лютеница и ги сгъваме или навиваме на руло.