
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Евгения Пантелеева предлага американска рецепта за дърпано свинско с гарнитура.
ПРОДУКТИ
800 г свинско месо
20 мл соев сос
1 с.л. пушен червен пипер
бял пипер
1 с.л. кафява захар
1 с.л. зехтин
кимион
сол
чесън на прах
1 ч.ч. ябълков сайдер
За гарнитурата:
30 г масло
5 средни картофа
броколи
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Накисваме месото в марината от соевия сос, зехтина и подправките. Оставяме го така около 1 час. После преместваме месото в плик за печене и го заливаме с чашата сайдер.
Печем в предварително загрята фурна до 150 градуса за около 3 часа. След това вадим месото в чиния и го накъсваме, като го заливаме с останалата марината.
Слагаме картофите цели във фурната, печем ги, а след това ги нарязваме и подправяме с масло и сол.
Задушаваме броколите на пара и подправяме с масло, сол и чесън на прах.