
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Времето застудя и е хубаво да хапнем топла супа. Моето предложение е за фалшива шкембе чорба от гъби кладница”, ни пише Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ:
600 г гъби кладница
400 мл прясно мляко
2 с.л. препечено брашно
1,5 л вода
сол
червен и черен пипер на вкус
50 - 60 г краве масло
2 - 3 с.л. зехтин
копър
магданоз
лют пипер
чесън
оцет по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме гъбите напречно, така че да наподобяват шкембе. Задушаваме ги в 2-3 с.л. зехтин, сол и малко масло за десетина минути.
Доливаме водата и варим около 30 минути. Добавяме черен пипер и сол на вкус. Разтваряме брашното в студеното мляко и го добавяме в чорбата.
Разбъркваме и варим на отворен капак още 5-6 минути. Приготвяме заливка от запържено масло с червен пипер и добавяме накрая.
Отстраняваме от котлона и поръсваме с нарязан копър и магданоз. При сервиране си добавяме лют пипер с чесън и оцет по желание.