
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Маргарита Димитрова изпраща рецепта за разядка с плътна консистенция. “Отличава се с интересен вкус и е доста засищаща”, ни пише тя.
ПРОДУКТИ
200 г сварен боб
20 черни маслини
1 к.ч. орехови ядки
5 скилидки чесън
1/2 малка глава кромид лук
3 с.л. олио
1 к.л. оцет
1/2 к.л. млян черен пипер
сол на вкус
шепа нарязан магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Слагаме боба в блендер. Към него добавяме двата вида лук и маслините, нарязани на дребно, а след това и орехите.
Изсипваме мазнината и оцета. Посоляваме на вкус.
Овкусяваме с черния пипер и магданоза. Смиламе всичко до получаване на еднородна консистенция.
Сервираме дипа с препечен хляб.