
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Много ароматен и полезен есенен десерт, подходящ за коледния пост”, ни пише Румен Петров.
ПРОДУКТИ
3-4 ябълки, 2-3 дюли, 2 суп. лъж. кафява захар, 100 г орехови ядки, канела на прах, няколко листа индрише
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистваме ябълките и дюлите от семенната част. Ако са домашни, може и да не ги белим, а само да почистим дюлите от мъхчето.
Нарязваме ги на не много едри парчета и ги слагаме в подходяща тавичка. Поръсваме с кафявата захар и канелата и сипваме съвсем малко вода, почти да покрие дъното.
Печем в предварително загрята фурна на 190 градуса. Малко преди да са готови, ги поръсваме с ореховите ядки и индришето и ги връщаме във фурната да се допекат. След като изстинат, поне след 10-15 минути, са готови за сервиране.
Може да ги поднесем с домашен плодов сладолед или поръсени с малко течен мед и украсени със свежи листа индрише.