Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Анелия Терзиева ни предлага рецепта за лесен и вкусен десерт.
ПРОДУКТИ
1 опаковка маскароне (500 г), 1 опаковка бисквити (200 г), 100 г масло, 200 г сладкарска сметана, 200 г шоколадов кувертюр, 2-3 супени лъжици пудра захар, ванилия, сладко или друго за гарниране по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смиламе с помощта на кухненски робот бисквитите на много фино брашно. Смесваме го с разтопеното масло и разбъркваме, докато се получи еднородна смес. Разпределяме сместа в намаслена форма с падащ ринг и натискаме добре, за да се получи плътен слой. Оставяме да се охлади и стегне в хладилник.
Разбиваме сметаната с ванилията и малко пудра захар на вкус. От вас зависи колко сладък десерт искате да получите, като трябва да имате предвид и захарта в шоколада.
Прибавяме маскарпонето към сметаната и разбиваме отново. Разтопяваме шоколада в микровълнова печка или на водна баня и постепенно го прибавяме към млечната смес. Трябва обаче да го оставите за кратко да се темперира, защото, ако е твърде топъл, ще втечни сметаната и няма да получим желаната гъстота на крема.
Изливаме получения крем върху бисквитения блат и заглаждаме добре. Оставяме да стегне в хладилник поне за три часа и поднасяме по избор със свежи плодове, сладко или друго.