
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Румен Петров ни предлага лесна, но изискана рецепта за вкусно предястие.
ПРОДУКТИ
200 г пушена сьомга, 5-6 малки кисели краставички, 4-5 чери доматчета, 1 авокадо, 1/2 глава кромид лук, зехтин, щипка бял пипер, лимонов сок и хималайска сол на вкус, девесил, копър или мащерка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Поливаме дребно нарязаната сьомга с лимонов сок. Нарязваме краставичките, лука, почистеното авокадо и чери доматите на ситни кубчета.
Изсипваме всичко при сьомгата и поливаме със зехтин. Посоляваме, подправяме с бял пипер и разбъркваме добре. В чиния за сервиране слагаме ринг и в него изсипваме тартара.
Изваждаме металния ринг и поднасяме предястието, декорирано с листенце девесил, пресен копър или мащерка.