
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Една нежна като кадифе разядка. Приготвя се от полезни съставки, съдържа растителен протеин и е подходяща за вечерно хранене. Постна е и може да се консумира по време на коледните пости”, ни пише Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
200 г сварен или
консервиран нахут
1 малка глава червено цвекло
1/2 малка глава воден лук
1 с.л. сусамов тахан
сокът от 1/3 лимон
1 с.л. зехтин
сол на вкус
шепа свеж магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Рендосваме цвеклото и нарязваме лука в купа. След това добавяме нахута, тахана, солта, зехтина, лимоновия сок и наситнения магданоз.
Смиламе всички продукти в блендер до получаване на еднородна смес.
Сервираме разядката с хрупкави пълнозърнести филийки.