
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам ви моята рецепта за коледно пънче, което е лесно за приготвяне и много вкусно. Кремът е ретро, защото е с масло и халва”, ни пише Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
За блата:
5 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
За крема:
500 - 600 г тахан халва
250 - 300 г меко краве масло
1 - 2 с.л. какао
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме на пяна яйцата със захарта. Добавяме постепенно брашното и бакпулвера.
Изсипваме сместа в голяма тава за печене, застлана с хартия. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 12-15 минути до леко зачервяване. Обръщаме готовия блат върху мокра кърпа и навиваме на руло. Оставяме да се охлади.
Приготвяме крема от настърганата халва, маслото и какаото, които разбиваме с миксер до хомогенна смес. Развиваме рулото, намазваме с крем и отново навиваме. Отрязваме под ъгъл 45 градуса около 1/4 от рулото и залепваме с крем отстрани на другата част.
Намазваме с крем цялото пънче и с помощта на вилица правим шарки като кора на дърво. Оставяме в хладилник до сервирането. Отгоре поръсваме с пудра захар и украсяваме с коледна декорация.