
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам ви рецепта за лесен и бърз сладкиш, приготвен с италиански сфолиатини”, ни пише Мила Нешева.
ПРОДУКТИ
1 пакет (200 г) сфолиатини
1 опаковка пудинг за чийзкейк
600 мл прясно мляко
150 г крема сирене
80 г захар
120 г малиново желе
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбъркайте захарта и пудинга в купа. Добавете 500 мл прясно мляко и сварете пудинга за 3 минути, както е указано на опаковката. Изчакайте да се охлади за няколко минути.
Смесете крема сиренето с останалото мляко и постепенно ги прибавете към пудинга.
Подредете в един ред сфолиатини и покрийте с половината от крема. Нанесете отгоре тънък слой от малиновото желе, а след това наредете втори ред сфолиатини. Върху него сложете останалия крем.
Оставате сладкиша за няколко часа в хладилник и сервирайте с декорация по ваш вкус.