
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Анелия Терзиева изпраща рецепта за рогчета със сирене, подходящи за закуска.
ПРОДУКТИ
150 г свинска мас на стайна температура
500 г брашно
2 яйца
100 мл хладка вода
50 мл олио
1 пакетче суха мая
150 г сирене
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
сусам за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме 1 яйце в купа. Добавяме олиото и водата и разбъркваме. Слагаме солта и захарта. В друг съд смесваме брашното с маята.
Оформяме кладенче в средата и изсипваме течните съставки. Постепенно добавяме от брашното към течността. Когато се заформи каша, прибавяме маста и започваме да месим. След като получим плътно незалепващо тесто, покриваме с кърпа и оставяме за около 30 - 40 мин.
Разделяме тестото на две и всяка половина разточваме на тънка правоъгълна кора. В единия край поставяме натрошено сирене, което сме смесили с белтъка на второто яйце, и завиваме на руло. Нарязваме всяко на 4 - 5 равни части. После ги оставяме за 45 - 50 мин да втасат.
Намазваме ги с останалия жълтък и поръсваме със сусам. Печем на 180 градуса за около 20 - 25 мин.