
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Моето предложение е за едно типично зимно и традиционно ястие”, ни пише Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
1 ч.ч. царевично брашно
4 ч.ч. мляко
1 ч.ч. вода
50 - 60 г краве масло
сол
червен пипер
1 кг шарено месо (за пръжки)
сирене по желание
Начин на приготвяне:
Задушаваме месото, нарязано на хапки, до пълно омекване. Трябва да остане на мазнина и хубаво да се зачерви. Преди да го отстраним, поръсваме със сол и червен пипер.
Приготвяме качамака, като поставяме тенджера с млякото да заври, а царевичното брашно разтваряме във водата. В заврялото мляко добавяме маслото и разтвореното брашно.
Посоляваме и бъркаме непрекъснато до сгъстяване. Сервираме в подходяща чиния,отгоре изливаме пръжките и натрошаваме сирене по желание.