
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Виолета Василева ни изпраща интересна рецепта за двуцветен кекс.
ПРОДУКТИ
3 яйца, 2 и 1/2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. кисело мляко, 1/3 ч.ч. олио, 1 и 1/2 ч.ч. захар, 50 мл вряла вода, 1 пак. бакпулвер, щипка хлебна сода, 2 с.л. натурално какао, 1 ч.л. канела, ванилия, щипка сол, пудра захар или какао за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме в купа яйцата със захарта до побеляване. Добавяме последователно солта, олиото, киселото мляко с разтворената в него сода и ванилията, като разбъркваме. Накрая добавяме канелата и пресятото брашно заедно с бакпулвера. Объркваме отново до хомогенна смес.
Изсипваме половината от получената смес във форма за кекс (намазнена и набрашнена или силиконова). Към останалата част добавяме размитото в горещата вода какао. Изсипваме внимателно какаовата кексова смес върху бялата.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка. Готовия кекс оставяме да изстине върху решетка и по желание поръсваме с пудра захар или какао.