
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Цветелина Норчева изпраща вкусна, лесна и бърза рецепта за омлет, изпечен във фурната.
ПРОДУКТИ
7 яйца
150 мл прясно мляко
500 г картофи
1-2 средни чушки
1/2 стрък праз или лук
1-2 скилидки чесън
шунка, бекон, колбас по избор
подправки по избор - сол, риган, босилек, черен пипер, куркума
125 г моцарела, но може и сирене, извара, кашкавал
30 г масло
няколко лъжици олио за запържване на зеленчуците
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Измиваме и почистваме зеленчуците. Запържваме картофите до лека коричка. Оставяме ги да се отцедят върху кухненска хартия. Останалите зеленчуци може да ги наредим директно в тавата най-отгоре. Другият вариант е да ги задушим за около 2-3 минути в мазнина с малко вода под капак.
Нарязваме колбаса на кубчета директно в тавата. Разбиваме яйцата с бъркалка и ги изсипваме и тях. Добавяме млякото, подправките и нарязаната на кубченца моцарела.
Разбъркваме и изсипваме в тавата. Отгоре нареждаме парченца масло. Печем в загрята на 200 градуса фурна, докато видим, че започва да се запича. Не го препичайте, защото ще стане жилав на вкус.