
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Евгения Пантелеева изпраща рецепта за бисквитена торта, приготвена със соево мляко.
ПРОДУКТИ
800 мл соево мляко
60 г царевично нишесте
15 г нишесте с вкус на ванилия
2 бр. ванилия
200 г кафява захар
30 г бадемово брашно
кокосови стърготини за поръсване
сладко от ягоди
НАЧИН НА ПРИГОТЯНЕ:
Разтваряме първо нишестетата в около 100 мл от соевото мляко. След което изливаме останалото около 700 мл соево мляко в тенджера и добавяме разтворените нишестета, кафявата захар и ванилиите.
Разбъркваме на умерен огън постоянно сместа, докато стане на крем. След което във форма за торта с отделящо се дъно (покрито с пергаментова хартия) редим ред бисквити, ред крем, като завършваме с ред крем.
Оставяме бисквитената торта в хладилник за едно денонощие, за да стегне кремът и да го попият бисквитите. Накрая намазваме тортата отгоре със сладко от ягоди и поръсваме с кокосови стърготини. Отстрани на тортата по обиколката ѝ поставяме бадемово брашно.