
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Това е класическата рецепта за най-известното руско ястие, познато по света като Бьоф Строганов, но във вариант с пилешко и ликьорно вино за разкош. Изглежда малко сложно, но в същото време е много приятно за приготвяне”, ни пише Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
500 г пилешки гърди
30 г краве масло
1 голяма глава кромид лук
3 с.л. олио
1 ч.л. горчица
5 с.л. течна готварска сметана
5 с.л. шери
5 с.л. вода
1 к.л. червен пипер
щипка млян черен пипер
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Загряваме маслото и олиото. В него запържваме нарязаното на хапки пилешко.
Добавяме и нарязания на дребно лук. Запържваме и бъркаме за около 5 минути.
Слагаме червения пипер, горчицата, шерито, водата и черния пипер. Задушаваме до готовност на месото.
Сипваме сметаната, разбъркваме и оставяме ястието да клокне. Сервираме с лъжица ориз.