
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Бързо и пухкаво царевично печиво, което е за предпочитане от приготвеното с бяло брашно”, пише Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
4 яйца
1/ 2 ч. ч. олио
1 и 1/ 2 ч. ч. кисело
мляко
2 и 1/ 2 ч. ч. ситно
смляно царевично
брашно
1 бакпулвер
1 каф. л. сол
300 г зряло сирене
30 г масло
За поръсване:
семена от ким и мак
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С помощта на миксер и на максимална мощност разбиваме до пухкавост яйцата със солта.
Добавяме олиото и млякото. Лъжица по лъжица слагаме брашното, което предварително сме смесили с набухвателя. Разбъркваме до еднородна смес.
Изсипваме я в намазана с олио тава (24 см в диаметър). Отгоре разпределяме натрошеното на едро сирене, а върху него слагаме парченца краве масло.
Печем тутманика в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 40 минути.
Изваждаме го, оставяме го да се поохлади, нарязваме го на парчета и го сервираме. Освен че е подходящ за закуска, можете да го опитате топъл и вечерта с чаша любимо винце.