
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Марияна Бончева ни изпраща рецепта за гъбен ордьовър, който може да е предястие, лека вечеря или прекрасно мезе за студено розе.
ПРОДУКТИ
6-8 пресни големи печурки
6-8 парчета кашкавал
1/2 авокадо
домат
крема сирене
2 суп. лъж. зехтин
магданоз, мащерка, сол, черен и червен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Измиваме, почистваме и обелваме гъбите. Отделяме пънчетата им и ги нарязваме на ситно. Обелваме авокадото и нарязваме половината на дребни парченца.
Добавяме наситнения домат, крема сиренето и мащерката. Прибавяме зехтина и овкусяваме със сол и пипер. Разбъркваме всичко много добре.
Напълваме предварително посолените шапчици на гъбите с плънката и ги нареждаме в намазнена тавичка. Слагаме парчетата кашкавал като шапки върху всяка гъбка. Отгоре поръсваме с малко от сухите подправки.
Печем в предварително загрята фурна на 190 градуса, докато се разтопи кашкавалът и хване златиста коричка. Сервираме гъбите топли, с листенца магданоз и по желание - кръгчета кисели краставички.