
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам рецепта за много шоколадов десерт с нежен крем от кестени. Прилича на бисквитена торта, но с много крем, много шоколад и леко хрупкави бисквити”, ни пише Пепа Стоева.
ПРОДУКТИ
2 пакетчета шоколадов пудинг (по 50 г)
30 г какао
800 мл прясно
мляко
125 г масло
200 г черен
шоколад
100 г крем от
кестени
1 пак. обикновени
бисквити (120 г)
филирани бадеми, настърган шоколад или други дребни фигурки за декорация
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Кипваме 700 мл от млякото на котлон в малка тенджера. Разтваряме пудинга (нишестето) и какаото в останалите 100 мл хладко мляко. Прибавяме ги към заврялото мляко и бъркаме, докато сместа се сгъсти.
Отместваме от котлона и добавяме маслото и начупения шоколад. Отново бъркаме, докато и те се разтопят в крема. Оставяме леко да се охлади, като разбъркваме през 2-3 мин. Изсипваме крема от кестени.
Покриваме формата за терин със стреч фолио. На дъното разпределяме малко от крема, колкото да го покрие добре. Нареждаме ред бисквити, само да не са плътно. След това крем, отново бисквити и така, докато свърши кремът, като с него трябва да приключим. Покриваме отгоре с фолио и прибираме в хладилника за поне 2 часа.
Обръщаме в подходяща правоъгълна чиния, като отлепваме фолиото лесно. Режем на парчета . Може да поръсим с дребни парченца бадеми или шоколад върху целия терин или върху отрязаните парчета.