
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Валя Михайлова ни изпраща ароматна рецепта за тиквеник с портокал и ванилия.
ПРОДУКТИ
1 пакет кори за баница
1 кг тиква настъргана (ползвам цигулка)
1 портокал
1 ч.ч. захар
канела
ванилия
орехи
стафиди
олио и масло за намазване на корите
пудра захар за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Настъргваме тиквата и я запържваме с малко олио в дълбока тенджера. Добавяме захарта, сока и настърганата кора от портокала и подправките. Оставяме хубаво да изстине.
Вземаме една кора, намазваме с олио и покриваме с втората кора. Разпределяме хубаво тиквата върху цялата кора, поръсваме със стафиди и орехи и навиваме на руло.
Нареждаме в намазнена тава. Когато наредим всички кори, отгоре слагаме парченца масло и печем в загрята фурна на 180 градуса за час. След като се изпече тиквеникът, завиваме с найлона от корите и оставяме така да престои около 10-15 минути. Накрая поръсваме с пудра захар.