
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Евгения Пантелеева изпраща рецепта за хрупкави пилешки хапки.
ПРОДУКТИ
650 г пилешко филе
2 яйца
7 - 8 с.л. царевично брашно
12 - 13 с.л. хрупкава панировка
4 с.л. сусам
1/3 ч.ч. соев сос
1/4 ч.ч. кафява захар или мед
2 скилидки чесън
3 с.л. барбекю сос
3 с.л. кетчуп
3 с.л. зехтин
черен пипер
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Измиваме и осоляваме месото. След това го нарязваме на малки парчета, които поръсваме с черен пипер. Разбиваме яйцата в купа. А в отделни съдове слагаме брашното и панировката.
Овалваме отделната хапка в брашно, след това в яйце и накрая в хрупкавата панировка, която сме смесили със сусама.
Поставяме панираните хапки върху тава, покрита с хартия за печене, и печем в предварително загрята фурна до 180 градуса до златист загар (около 20 минути).
Смесваме в тиган на средно силен огън соевия сос, захарта или меда, соса барбекю, кетчупа, пресованите скилидки чесън и зехтина. Бъркаме, докато консистенцията леко се сгъсти и захарта се разтопи (3 - 5 минути). Потапяме пилешките хапки в соса, така че да ги покрие целите. Поднасяме ги с гарнитура.