Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Който е влюбен и иска да сложи нещо празнично и интересно на масата, може да приготви това блюдо”, ни пише Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
4 малки свински пържоли с кост
200 г печурки
4 топени сиренца
20 маслини без костилки
4 скилидки чесън
20 г краве масло
50 мл бяло вино
2 с.л. кисело мляко
млян черен пипер
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Посоляваме пържолите и ги запичаме от двете страни на тиган с незалепващо покритие. Печем и гъбите, нарязани на филийки.
Нареждаме месото в тава с формата на сърце, която предварително сме намазали с маслото. Върху него слагаме гъбите и топеното сирене - по едно триъгълниче на пържола.
Поръсваме с черния пипер. Отстрани наливаме виното. На места, съвсем безразборно, слагаме млякото и нарязаните на филийки маслини.
Печем ястието в загрята на 200 градуса фурна до готовност или до получаване на приятна златиста коричка. Сервираме с чаша любимо вино.