
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам бърз и лесен за приготвяне ордьовър, същевременно изискан и много вкусен. Може да се приготви както от филе от сьомга, така и от сьомгови коремчета. Месото на коремчетата не е толкова сухо, колкото филето, а и цената им е доста по-достъпна”, ни пише Румен Петров.
ПРОДУКТИ
200-250 г пушена сьомга (филе или сьомгови коремчета), 150 г крема сирене, 2 ч. л. прясно изцеден лимонов сок, смлян черен пипер и сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистваме коремчетата от кожата и костите и слагаме накъсаната на парченца сьомга в блендер или пасатор заедно с крема сиренето. Подправяме с лимоновия сок, черен пипер и сол.
Пасираме до получаването на еднородна смес. Сервираме муса върху оризови или царевични блокчета (от екструдиран ориз или царевица). Може да го поднесем също върху кръгчета франзела, брускети или солени бисквитки.
Украсяваме с парченца кисели краставички, мариновани камби, обезкостени маслини и лимонови резени.