
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Димитър Димитров ни изпраща рецепта за крехко, бързо приготвено пилешко, овкусено с масло и съчетано със свежи зеленчуци.
ПРОДУКТИ
500 г пилешки гърди, 300 г броколи, 2 моркова, 4 скилидки чесън или щипка гранулиран, 20 г краве масло, 2 с.л. зехтин, 2 с.л. соев сос, 2 с.л. мед, 1/ 2 к.ч. вода, сол, млян черен пипер, 1 с.л. натурално нишесте + 2 с.л. студена вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме месото на хапки, овкусяваме го със сол и черен пипер и го оставяме настрани. В тиган с незалепващо покритие стопяваме маслото.
Добавяме половината зехтин. Задушаваме нарязаните на едро моркови и накъсаните на розички броколи. Изваждаме ги.
Почистваме тигана с домакинска хартия и слагаме останалото количество зехтин. Запържваме пилешкото до златисто и от двете страни. Добавяме чесъна за 30 секунди. Връщаме зеленчуците обратно в тигана.
Разбъркваме добре в купичка половин кафяна чаша вода с меда, соевия сос, черния пипер и още малко сол, ако е необходимо. Изсипваме го към ястието. Готвим го още 2 - 3 минути. Накрая го сгъстяваме с разтвореното в 2 с.л. вода нишесте. Отстраняваме меденото пилешко и го поднасяме с чаша вино.