
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на адреси [email protected] и [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Жана Стоянова предлага един лек и приятен десерт, който нарича “Наслада”, защото точно това изпитваш, докато го хапваш.
Приготвя се с цедено кисело мляко и нар
ПРОДУКТИ
600 г изцедено кисело мляко
сладко от кайсии (вишни, смокини),
портокалов сироп,
няколко бисквити,
шепа орехи,
кандирани цитрусови корички,
зърна от нар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Подреждаме в купичките за сервиране последователно цедено мляко, слой от сладкото с плодове, което предпочитаме.
Поръсваме нарязани орехи, цитрусови корички, начупени бисквити (които потапяме за кратко в портокаловия сироп), отново мляко.
Отгоре поръсваме сироп от сладкото, кандирани цитруси, орехи и зърна от нар.
Оставяме десерта да престои няколко часа преди сервиране.