
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам лесно за приготвяне кексче с пълнозърнесто брашно, украсено с цветовете на Баба Марта - бял шоколад и червени плодчета”, ни пише Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
4 яйца, 4 с. л. кристална захар, 1/2 ч. чаша пълнозърнесто брашно, 1/2 ч. чаша бяло брашно, 1 пакетче ванилова захар, 1 бакпулвер, 4 с. л. олио, 1 щипка сол, бял шоколад, пияни вишни, замразени вишни или коктейлни черешки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме с миксер яйцата с кристалната захар, ваниловата захар и щипката сол, докато сместа стане лека, въздушна и удвои обема си. Сипваме олиото.
Прибавяме постепенно и на части пресетите два вида брашно заедно с бакпулвера, като разбъркваме със силиконова шпатула. Накрая добавяме вишните или коктейлните черешки, оваляни в малко брашно, и разбъркваме.
Изсипваме сместа в правоъгълна формичка, предварително намазнена и набрашнена или застлана с хартия за печене.
Печем в загрята фурна на 180 градуса до приятно покафеняване. Проверяваме готовността с дървена клечка, която трябва да излезе суха. Украсяваме с разтопения на водна баня бял шоколад и вишни или черешки.