
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Здравейте. Предлагам ви бърза топла закуска от готови кори със сирене и сметана, тематично оформени по повод на 8 март”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
500 г готови кори за баница
За плънката: 4 яйца, 500 г сирене, 200 мл заквасена сметана, 100 мл олио, 3 суп. лъж. оризово брашно, 1/2 ч. л. сода бикарбонат, щипка сол
За намазване: 1 жълтък, 1 каф. лъж. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В дълбок съд счупваме яйцата, добавяме солта и разбиваме. Прибавяме заквасената сметана, олиото, смесеното със содата брашно и натрошеното сирене. Разбъркваме добре.
Разстиламе две кори една върху друга и нанасяме по цялата им повърхност от приготвената смес. Завиваме на руло. Съединяваме краищата на рулото (на кръг) и усукваме веднъж в средата, за да получим осморка. Повтаряме същата процедура, докато изчерпаме всички кори и плънка.
Нареждаме осморките в намазнена тава. Намазваме ги отгоре с разбития жълтък, смесен с олиото.
Печем осморките в предварително загрята фурна на 200 градуса до получаване на хрупкава златистокафява коричка.