
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“За този сладкиш използвах замразени от лятото малки български боровинки, а също и пресни/замразени от големите”, ни пише Анелия Терзиева.
ПРОДУКТИ
2 яйца (със стайна температура), 250 г извара, 1 ч. чаша захар, половин пакетче масло - 60/65 г (със стайна температура), 3 суп. лъжици кисело мляко, 1 и 1/2 ч. чаши брашно + 1 суп. лъжица за боровинките, 1 и 1/2 ч. чаши боровинки (вие избирате от кой вид или използвайте комбинация от двата), 1 пак. бакпулвер, ванилия, пудра захар за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме ванилята, млякото и маслото и разбиваме отново. След като получим еднородна смес, добавяме изварата и разбиваме отново до хомогенност. Накрая добавяме пресятото брашно заедно с бакпулвера и разбъркваме с дървена или силиконова шпатула.
Оставяме 1/3 от боровинките (1/2 чаша) за гарниране. Останалите боровинки поръсваме с малко брашно (около 1 суп. лъжица), добре ги изтупваме и ги добавяме към сместа и разбъркваме.
Изливаме получената смес в правоъгълна форма с падащ ринг, предварително застлана с кухненска хартия. Отгоре разпределяме боровинките, които сме заделили. Печем на 170 градуса за около 30-40 мин. Поднасяме сладкиша охладен и поръсен с пудра захар.