
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам рецепта за вкусна манджа, подходяща за Великия пост, който тече в момента”, ни пише Румен Петров.
ПРОДУКТИ
400 г спанак, 1 ч. чаша червена леща, 2-3 картофа, 2-3 моркова, 1 глава лук, 2-3 скилидки чесън 3-4 с. л. олио, мащерка, сол, черен и червен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Задушаваме в олиото нарязания лук, рендосаните моркови, наситнения чесън и нарязаните на средни кубчета картофи за 2-3 минути.
Наливаме вода, колкото да покрие продуктите. След като заври, добавяме лещата и оставяме да се свари под капак на тих огън. Ако е необходимо, доливаме още вода. Червената леща е готова за кратко време.
Прибавяме почистения спанак, подправките и след 2-3 минути изключваме котлона. Поднасяме ястието топло.