
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Нели Петкова от Плевен изпраща рецепта за вкусен десерт - торта от вафлени кори с шоколад.
ПРОДУКТИ
1 ч.ч. прясно
мляко
150 г краве масло
200 г шоколад
400 г халва
1 пакет
вафлени кори
орехи за украса
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Загряваме на котлон прясното мляко и кравето масло, докато се стопи маслото. Начупваме халвата и шоколада на парчета и ги добавяме към сместа.
Бъркаме на слаб огън до получаването на гладък крем. Оставяме да се охлади.
Започваме да сглобяваме тортата, като редуваме един ред вафлени кори с един ред крем. Кремът е горе-долу 6 супени лъжици на ред.
Намазваме и отгоре с крем и по желание украсяваме със смлени орехи. Оставяме да стегне в хладилник за 24 часа.